Въпроси и отговори

Как и кога става записването за събитие или фотосесия?

Можете да си запишете час само писмено чрез e-mail или съобщение в страницата ми във фейсбук. За да сте сигурни, че ще получа съобщението Ви, моля, не използвайте личния ми профил! Можете да считате, че имате записан час едва след като и аз съм го потвърдила! Имайте предвид, че обикновено записването върви с няколко седмици напред и е много възможно да не съм свободна на желаната от Вас дата. Ако желаете точно аз да заснема Вашето събитие или фотосесия – предвидете го от рано 🙂

Какво става след това?

В седмицата, предхождащата датата на Вашия час е нужно да ми потвърдите, че няма промени при Вас. Имайте предвид, че в случай, че пожелаете да отмените сесията си или пропуснете да дойдете – той може да бъде презаписан едва при следваща свободна възможност. В случай, че имате записан час за сесия с подарен ваучер и се откажете от него в срок, по-кратък от 1 седмица, ваучерът се счита за използван! При планирането на графика за мен е важно къде ще снимаме, затова ще Ви попитам още в началото. Промени в последния момент можем да правим само ако времето позволява и за сметка на времето за снимки.

Мога ли да закупя ваучер?

Да, предлагам подаръчни ваучери, като те могат да бъдат с визия по Ваш избор. На тях се указва само вида на фотосесията и включват мои координати. Получателят може да се свърже с мен, за да уточним подробностите. Ваучерите можете да получите на място или по куриер.

Как протича фотосесията?

Стандартната фотосесия е с продължителност между час и час и половина, ако е само на 1 локация. Тук се включва и времето за преобличане и придвижваване. Ако сме се разбрали за комбинирана сесия – в студио и на открито, тогава разполагаме с малко повече време – 3 часа. Според насторението на моделите (Вие, децата) могат да се сменят 3-4 визии и декора.

Кога да дойдем за фотосесия?

Моля, елате в точния час или +/- 5 минути! Това е важно, защото:
– ако дойдете по-рано ще разсейвате детенцето, което снимам преди Вас;
– ако дойдете по-късно ще трябва да приключим навреме, за да не нарушаваме графика и реално намаляваме ефективното време за снимки.

С кого да дойдем на сесия?

Най-добре е да присъстват само членовете на семейството – майка, баща и деца. Наличието на повече хора внася смут както в децата, чието внимание все пак трябва да привлека аз, така и в мен самата, защото затруднява моето позициониране и контакт с детето. Ако желаете да си направите общи снимки с друго семейство – моля запишете си два последователни часа. Една сесия е за едно семейство.

Колко снимки ще получа и защо не мога да си взема всички?

Получавате предварително уговореният брой снимки! Всеки допълнителен кадър се заплаща. Много хора не си дават сметка колко труд се крие след самото заснемане на снимката. След заснемането следва много дълъг и понякога труден процес на подбор на най-добрите снимки и тяхната обработка. Като цяло не харесвам сериозната намеса с Photoshop, но всеки кадър има нужда от леки корекции и настройки. Затова не предоставям необработените кадри. От мен ще получите изцяло завършен продукт, който аз харесвам и бих искала да ме представи в пространството. Ако не одобрявате този подход или стила ми, може би не съм Вашият фотограф.

Кой избира снимките ми?

В рамките на 3 седмици ще получите онлайн галерия с първоначалната селекция от снимки, в малък размер с мое лого. Тези снимки не могат да се свалят и разпространяват. От тях Вие ще можете да изберете кои снимки  да обработя според избрания вид сесия. Допълнителният брой снимки над пакета се заплаща. Избраните снимки получавате във висока резолюция без лого и в малък формат за интернет с мое лого. Ще съм благодарна ако в софиалните мрежи разпространявате само снимките от папка web. Освен смалени, те са допълнително обработени, за да не се разваля тяхното качество, а също така защитава авторството ми. Срокът за обработка след направения избор е 10 работни дни.

Защо се бавят толкова време снимките?

Сесиите се обработват по хронологията на тяхното заснемане. Поради натоварения ми график това се случва в срок от 1 месец.

Ако искате да получите снимките си в по-кратък срок, можете да заплатите за експресна обработка.

Задаването на въпроси по телефон или мейл „кога ще са ми готови снимките“ преди изтичане на обещания от мен срок водят единствено до загуба на ценно време за самата работа.

Мога ли да снимам с телефона си?

НЕ! Много родители са нетърпеливи и снимат детето си по време на фотосесията, но това не е позволено. Доверили сте се на мен да направя Вашата сесия – нека го направя добре. Колкото и модерен да е телефонът Ви, той няма да направи професионалните снимки, които сте платили и в моето студио снимам само аз.

Публикуване в интернет

По свое усмотрение качвам снимки във Фейсбук и личната ми страница. Ако не желаете да показвам снимки на Вас и детето Ви, моля да ме информирате при записването на часа и заплащането на фотосесията! Таксата за конфиденциалност е 50% от стойността на сесията. На място ще Ви бъде дадена за подпис декларация, че сте съгласни и информирани за условията, при които работя. При заснемане на специални лични проекти и сесии, спечелени в различни игри, получавате снимките с воден знак и ги показвам в различните медии, когато и както сметна за добре.